Viooluitsnede

Het Gelders Oratoriumkoor werd opgericht in 1992 door 28 zangers en zangeressen. De bedoeling was om het klassieke repertoire voor groot gemengd koor uit te gaan voeren. Inmiddels is het koor uitgegroeid tot een eigentijdse oratoriumvereniging met 60 zangers en zangeressen uit de wijde regio.

Het koor werkt projectmatig en studeert minimaal twee programma’s per jaar in. In het najaar kan dit een oratorium of ander groot koorwerk zijn met solisten en orkest. Deze concerten worden o.a. gegeven in de Grote Kerk van Elburg of de Grote Kerk te Epe. Ook was het koor enkele keren te gast in de OLV basiliek in Zwolle, de basiliek van Raalte, in de St. Walburgisbasiliek in Arnhem en de Grote Kerk te Harderwijk.

De ambitie van het koor is om koormuziek van niveau te laten horen. Van de koorleden wordt regelmatige thuisstudie verwacht. In elke repetitie is er aandacht voor stemvorming en techniek.

Repetitietijden
Het koor repeteert iedere dinsdagavond van 19.45 tot 22.00 uur in de Maranathakerk aan de Bovendwarsweg 2 ’t Harde. Een enkele keer zijn er gescheiden partij repetities bijv. alten/bassen en sopranen/tenoren.

In de aanloop naar een concert wordt vaak een  repetitiezaterdag georganiseerd, meestal in de kerk waar het concert zal worden uitgevoerd. Op deze manier wennen de koorleden aan de sfeer en de akoestiek van de ruimte. De data van deze extra zaterdagrepetitie wordt in de maandelijkse ledeninfo vroegtijdig doorgegeven.

In het zomerreces staan er geen repetities gepland.

Geïnteresseerd? Van harte welkom tijdens onze repetities op de dinsdag vanaf 19.45 uur  in de Maranathakerk, Bovendwarsweg 2c, ’t Harde. Voor meer info, bezoek onze website www.geldersoratoriumkoor.com  of mail naar secretariaat@geldersoratoriumkoor.com.